Fibaro 3 i 1 Z-Wave Door / Window Sensor Review

Fibaro Door / Window Sensor (FGK101-107)

For det første må vi gi våre festlige hatter til Fibaro og gratulere dem for å ha vunnet årets beste gadget 2012, som stemt for av publikum til Polish Men’s Stuff Awards. “Et viktig produkt for hver mann,” tilsynelatende.

Sensoren

I denne gjennomgangen vil jeg undersøke Fibaro Door/Window Sensor (FGK101), som er den hvite versjonen av deres Z-Wave-aktiverte magnetiske vassbytte sensor, som også er tilgjengelig i Black (FGK102), Silver (FGK103), Lysbrun (du får ideen), grå, brun og mørkebrun. Eller hvis du foretrekker, 4 gråtoner og tre nyanser av brune. Antagelig er det mange nydelige naturlige treinteriører i Fibaros innfødte land.

Denne sensoren har blitt møtt en stund, og var hardt forventet (av meg, i det minste) takket være en rekke problemer jeg hadde hatt med en viss produsents Z-Wave Door/Window Sensors-problemene var at de var dårlig implementert, dårlig designet og helt upålitelig.

For å bevare beskjedenhet, skal jeg bare henvise til dem etter alias, la oss si “Serverping Inc”. I rettferdighet til Serverping Inc ser det ut som om du faktisk ikke kan kjøpe den spesielle sensoren som så irritert meg lenger: de har erstattet den med en nyere modell, antagelig etter hyl av protest fra den sinte mobben. Pals rapporterer at den nye modellen fungerer bra.

Fibaro Door/Window Sensor er en solid, diskret liten enhet, og måler bare 76x17x19mm, og kommer med en tilhørende magnet, noen tosidige klistremerker og et sett med skruer og veggplugger for de virkelig bestemte. Til sammenligning er det en nyanse lenger enn den tilsvarende varslingssensoren, men ikke så bred, og omtrent samme høyde – på bildet er Fibaro -sensoren den til høyre.

En konsekvens av dens reduserende størrelse er at den bruker en særegen ER14250 1/2AA 3.6V batteri. Den ene er inkludert i pakken, isolert av en liten pappstripe som må fjernes før drift. Reservebatterier går for omtrent 3 pund en pop på alle de vanlige stedene. De har montert PCB i saken ved å deformere plastavstandene, så det er ikke lurt å prøve å fjerne den. Du kan komme ved monteringshullene ved å fjerne batteriet. Det er to satsningsbrytere, en for topplokket og en for å oppdage fjerning fra overflaten den er montert til, en blå LED, en vassbryter som opplever den festede magneten og en liten terminalblokk i den ene enden.

Terminalblokken er ment å ta en Dallas One-Wire DS18B20 temperatursensor, som ikke er inkludert, og den gir også et voltfritt grensesnitt til en ekstern bryter. Det er litt fiddly å få DS18B20 i saken, jeg tipper fra de 4 hullene de hjelpsom har gitt til slutt og sporet som er frest ut av bunnen at du kanskje er ment å montere den eksternt, men i min Oppfatningen som ville se litt daft ut. For ledninger til en ekstern bryter er det imidlertid veldig nyttig. Det høyre bildet ovenfor viser også plastdekselet til sabotasjebryteren som oppdager om sensoren fjernes fra overflaten.

En mindre skuffelse er at den eksterne kablede bryteren ikke er en egen inngang, den er faktisk kablet parallelt med vassbryteren, så du kan ikke bruke en enhet som både inngangsdøren din og som et grensesnitt til dørklokken, for eksempel . Hvis du bruker den eksterne tilkoblingen, må du sørge for at magneten ikke er i nærheten av sensoren, ettersom dens tilstedeværelse vil kort ut hva eksternt ting du håper å oppdage, og du vil ikke se noen hendelser fra det.

De eksterne sensorkontaktene kan vise seg å være nyttige hvis du ønsket å grensesnitt til en ekstern, værbestandig vassbryter, for eksempel på en hageport. Dermed kan denne sensoren brukes som en batteridrevet versjon av Fibaros universelle sensor, om enn en som bare håndterer en enkelt inngang og en enkelt temperatursensor (og kan forfalskes med en magnet).

Installasjon

På det venstre bildet kan du se varslingssensoren øverst, serverping-sensoren i midten og Fibaro-sensoren i bunnen. Dette illustrerer PVC -problemet pent, som er at på mine PVC -dørene betyr de dype 45 graders avfasede kanter at det er umulig å få magneten i nærheten av sensoren. Til slutt valgte jeg å erstatte min ærverdige gamle varslingssensor med Fibaro og bruke den gamle magneten på nytt. Denne spesielle tilnærmingen har tjent meg godt tidligere, og er forresten en av de få kjente praktiske bruken av et BCS -medlemskort.

Fibaro oppgir at magneten ikke må være mer enn 5 mm fra sensorhuset, selv om min hadde en effektiv deteksjonsavstand på omtrent 15 mm, så jeg kunne ha tatt en tilnærming som jeg gjorde med den hatefulle serverpingen, men jeg liker ikke spesielt å ha Magneten som stikker ut sånn (og serverpingen ville ha prestert like bra hvis jeg hadde gaffer-tappet den til en av Moons of Jupiter).

Før jeg installerte sensoren på hjemmesenteret 2, tok jeg friheten til å oppgradere til 1.044 programvareutgivelsen,som Fibaro generelt gjør fantastiske fremskritt med hver utgivelse. Eksisterende HC2ers vil være glade for å høre at denne utgivelsen inkluderer tilbakekomsten av muligheten til å prøve beta av deres nye systemprogramvare, noe jeg håper å dekke i en fremtidig artikkel.

Å legge dør/vindus sensor til systemet er så enkelt som å sette HC2 i sammenkoblingsmodus, og deretter klikke på Tamper -bryteren tre ganger. Du kan bruke den eksterne manipuleringsbryteren, hvis du ikke har montert sensoren din til en døråpning ennå, eller den interne hvis du har det. En fin oppmerksomhet på detaljer som produsenter av andre, skumlere Z-Wave Kit ville gjøre det bra å etterligne.

Når enheten er sammenkoblet, gir du den et navn, tilordner den til et rom, og Bob er din onkel. Fordi det er en multifunksjon eller ‘sammensatt’ sensor, vises den faktisk som tre enheter, noe som er mildt forvirrende. Du får de to ‘sluttpunktene’ som gjør den faktiske sensingen (temperatursensoren og vassbryteren), og en ‘master’ enhet som omslutter dem alle, og viser også batteristatus, i tillegg til å duplisere arm-/avvæpningsknappene. Etter min mening sløser dette oppsettet, og er ikke spesielt nyttig. Du kan like gjerne legge til batterikonet til begge endepunktene og få nøyaktig samme funksjonalitet. Det er ikke som om å flytte hovedenheten til et annet rom gir slaveenheter med det heller, du må gjøre hvert uavhengig, noe som ikke gir mening i det hele tatt.

Det er noen andre rare med brukergrensesnittet. HC2 har en kategori sensorer som kalles “dør/vindu”, men denne sensoren dukker opp som en “bevegelsessensor” (dvs. som en passiv infrarød sensor), som du kan se fra ikonet. Du kan endre ikonet manuelt slik at det ser mer tiltalende ut, men denne feilklassifiseringen betyr at dørsensoren dukker opp i feil panel på iPhone-appen.

Mens hovedenheten (til venstre på bildet, ikonet aktivt) viser den faktiske statusen til døren, endres slaveenheten (til høyre i bildet, ikonet inaktivt) aldri, og får meg til å lure på hva poenget med det er nøyaktig. Men hvis du sletter det, fordi det rotet opp brukergrensesnittet ditt og faktisk ikke gjør noe, slutter sensoren å fungere, og du må slette hele partiet og starte på nytt. Bonkers.

Noe som kan skremme deg når du først installerer sensoren, er at du ikke får det konvensjonelle temperaturikonet, som bildet over: i stedet får du det generiske pappeske -ikonet, som generelt indikerer at HC2 ikke har gjenkjent den enhet. Ikke få panikk! Dette vil rette seg selv når sensoren sender sin første temperaturavlesning. For å bevare batterilevetiden sender den bare temperaturen med et periodisk og relativt langt intervall, som du kan konfigurere fra innstillingssiden.

Når jeg snakker om innstillinger, likte jeg tanken på å gå inn i den avanserte fanen og ha en god tinker, ettersom Fibaro har et rykte på å gi et absolutt batteri med konfigurasjonsalternativer for sine egne enheter. Ingen slik hell denne gangen, men bare en melding som sier “Parametermal vil bli lagt til snart”, noe som er skuffende når du vurderer at de kontrollerer begge ender av systemet. Du kan imidlertid konfigurere temperaturrapporteringshastigheten, som er standard til 4000 sekunder, og også sette opp tre foreningsgrupper, som er Z-Wave tale for “ting denne sensoren kan slå på og på direkte uten å involvere den sentrale kontrolleren”.

I bruk

Så langt har Fibaro -sensoren prestert beundringsverdig. Det har fungert i to dager nå og rapporterer fortsatt om hendelser til HC2, og knuste den forrige rekorden for Z-Wave Door/Window RF-utholdenhet i huset vårt med en god 47 timer eller så.

For å konkludere

Denne enheten er godt laget, og har oppmerksomheten på detaljer som jeg har forventet av Fibaro. Avgjørende ser det ut til å gi et element av pålitelighet til denne spesielle nisjen som har manglet veldig. Det er litt dyrere enn konkurrerende tilbud, men det er betydelig mindre, tilbyr mer funksjonalitet (temperatursensor, eksterne kontakter), har bedre integrasjon med Fibaro -systemet og har en sjanse for å fortsatt gjøre jobben sin lenge etter at konkurrerende produkter har blitt redusert til en dyr Midler for å blinke en LED av og på. Når det gjelder Z-Wave Door/Window Sensors, får du definitivt det du betaler for, ser det ut til. Og med et bredt utvalg av brune å velge mellom, er det noe for enhver smak. Programvareintegrasjonen er ikke fullt så polert (beklager, kunne ikke motstå) som du kan forvente av Fibaro, men jeg regner med at de vil fikse dette veldig raskt, hvis tidligere opplevelse er noe å gå. Så langt er det etter min mening langt fra den beste Z-Wave Door/Window Sensor tilgjengelig, midt i riktignok slapp konkurranse.

Tilgjengelig fra Amazon

#
Forhåndsvisning
Produkt
Vurdering
Pris1
Fibaro FGDW-002-1 Dør/vindus sensor 2, hvit
141 anmeldelser
£ 37,14
Kjøp på Amazon

2
Fibaro Door Window Sensor iOS Bluetooth Reed og temperatur Smart magnetisk bryter, hvit
21 anmeldelser
£ 47,38
Kjøp på Amazon

3
Fibaro Door Window 2 Z-Wave Plus Magnetic Reed-bryter med temperatursensor, 250 V, brun
10 anmeldelser
£ 44.99
Kjøp på Amazon

www.fibaro.com

Dele denne:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -post
Mer

Hva skjer
Skrive ut

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Siste oppdatering den 2021-10-04 / tilknyttede lenker / bilder fra Amazon Product Advertising API

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Links

www

ivonzhao

wqydesign

nepri

vyjyz

rjxhv

izqzd

uxudt

scasd

qtjnw

lvrnm

suhqw

ouxar

uiaqj

xceku

xjgjf

ilevi

hfgnc

mltlh

cwwjd

rgpnq

nnirv

iudxs

xcste

qzrdj

prnpa

gcqdq

qgsdb

mqrlb

sqoko